Manchetknoop dragen

Kerst met de schoonfamilie: vergeet je manchetknopen niet

Kerst met de schoonfamilie: vergeet je manchetknopen niet

De kerstperiode is er eentje van etentje na etentje afgaan en vaker wel dan niet ook een bezoekje bij de schoonfamilie. Het spreekt voor zich dat je dan je beste beentje voor wil zetten. De grote vraag voor mannen: hoe ziet dat beste beentje er dan uit? Er zijn dan wel geen officiële kledingvoorschriften of dresscodes voor deze periode toch is het zo dat je er best voor zorgt er feestelijk uit te zien. Een feestelijk detail mag maar hou het toch maar ingetogen. Hoe doe je het dan wel exact goed? We leggen het even uit.

Enkele gouden tips

Het jasje
Elke man hoort eigenlijk een casual colbert in de kast te hebben hangen. Dit is een jasje dat net een iets sportievere uitstraling heeft dan een kostuumjas maar nog niet echt casual genoemd mag worden. Om de geklede look te bereiken die iedereen verwacht combineer je dit met een business overhemd.

De kleuren
Over het overhemd gesproken: doe niet te wild met de kleuren omdat het kerst is. Hou het ingetogen en ga voor een donkerblauw of zwart overhemd. Een donkeroverhemd geeft een chique uitstraling waarmee je zeker punten scoort tijdens de feestdagen. Bovendien gemakkelijk te combineren met elke kleur broek. 
De pantalon Een geklede broek is een goed idee tijdens kerstmis en de vele diners die daarbij horen. Een moderne pantalon in zwart, grijs of donkerblauw geeft de look die u nodig hebt.

Manchetknopen
Wil je duidelijk overbrengen dat je weet hoe je te kleden? Dan zijn manchetknopen daar de ideale manier voor. Deze zogenaamde French Cuffs komen onder de mouw van een colbert of sweater uit en komen in ontelbaar veel soorten en maten. De geschiedenis van dit item gaat terug tot aan het begint van de 17de eeuw als fashion item van de mannelijke elite. Logischerwijze is vandaag de dag de French Cuff verkrijgbaar en betaalbaar voor het grote publiek. Dat betekent echter niet dat het iets van zijn uitstraling heeft verloren. Manchetknopen zijn het ultieme formele kledingstuk waarmee je zeker indruk maakt aan tafel.
HemdVoorHem kleding voor iedere man