Business casual heren

Kantoorkleding voor mannen

De stijl van jouw kantoor

Hoe jij je moet kleden hangt vaak af van welke stijl er bij jou op kantoor gehanteerd wordt. Dit verschilt per bedrijf. En bij sommige bedrijven zelfs per dag. Vaak als je een bedrijf binnen loopt, is het al gelijk zichtbaar wat voor stijl er gehanteerd wordt. Veel bedrijven hebben zo een stijl om een goede indruk te maken op mensen van buitenaf. Dit kunnen klanten, sollicitanten en managers zijn. Maar elk bedrijf heeft zijn eigen imago, dat betekent dat daar dus ook een bijpassende stijl bij hoort. Daarom loopt niet elk bedrijf er op zijn netst bij.

Casual

Er zijn bedrijven die geen vaste stijl hebben. Veel van deze bedrijven noemen hun stijl dan ook casual. Dat betekent dat je in, praktisch gezien, alles naar kantoor kan komen. Toch zijn hier over het algemeen wel wat ongesproken regels voor. Zo is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je niet in je pyjama naar kantoor komt. Maar een goed zittende trui met een spijkerbroek, mag bijvoorbeeld wel. Dit heeft bijna het zelfde level van comfort, het ziet er alleen net iets anders uit. Vaak vinden bedrijven die deze stijl hanteren het ook niet erg als je er voor kiest om je netter te kleden. Deze stijl wordt vaak gebruikt bij bedrijven waar klanten de medewerkers niet kunnen zien, zoals webshops. Maar ook in kledingwinkels is dit vaak het geval. Dit is omdat ze dan goed kunnen laten zien wat voor kleding in de winkel verkocht wordt.

Business-casual

De business-casual look wordt door verschillende mannen anders geïnterpreteerd. Vaak gebeurt het ook dat mannen niet weten wat dit inhoud, dus dan komt de een opdagen in casual kleding, terwijl de ander juist een pak aanheeft. Het idee van deze stijl, is toch wel het uitstralen van een serieuze werkplek en tegelijkertijd moet het er nog wel comfortabel uitzien. In deze stijl zijn er dan ook twee veelgebruikte outfits. De ene outfit ligt iets dichter bij het casual. Wat dan gebeurt, is dat een nette pantalon gecombineerd wordt met een overhemd en een trui. Bij deze outfit is de keus aan jou of je het overhemd open laat of dat je liever een stropdas omdoet. Beide gevallen zijn goed. De andere outfit, is bijna hetzelfde als de business stijl. Hier wordt een pak gedragen, maar dan gaat het boordknoopje niet dicht. Ook is het dan leuk om een wat drukker overhemd aan te doen.

Business

We kennen allemaal de business stijl. Dit is het standaard pak met overhemd en stropdas. Bij sommige bedrijven gaat het zo streng dat de kleuren van deze kledingstukken vast staan. Bent je erg rebels? Dan staat de kleur van de sokken vaak niet vast. Een paar Happy Socks doet het dan prima in jouw pak. Staat jouw kleding niet voorgeschreven, dan is de veilige keuze om voor een zwart pak te gaan, met een wit overhemd en een zwarte stropdas. Het blauwe pak met blauwe stropdas kan ook, maar dan is het vaak moeilijk om de juiste kleur stropdas te vinden. En blauw heeft een wat zachtere uitstraling, daar is niks mis mee, maar kan wel iets zijn waar je rekening mee wilt houden. Als je wat speelser wilt doen, dan is het altijd een leuk idee om een drukke stropdas om te doen. Dit staat niet onprofessioneel, maar geeft wel een leuke uitstraling.
HemdVoorHem kleding voor iedere man