Italiaanse stijl en nonchalance

Italiaanse kleding stijl en haar nonchalance

Iedereen kan het zien: iemand heeft te hard zijn best gedaan. Wanneer je voor een stijlvolle uitstraling gaat, moet je het niet overdrijven. Teveel accessoires en kleur verpesten een outfit, zelfs wanneer die in de kern goed is. De Italianen begrijpen dit heel goed: zij zijn heel vrij in hun kledingkeuze, maar zorgen er altijd voor dat ze een gepaste nonchalance uitstralen. Niet voor niets lijken ‘nonchalance’ en ‘élégance’ zoveel op elkaar.


Je gebruikt kleur hetzelfde als kruiden

Kleur moet je doseren zoals je kruiden doseert. Een gerecht met teveel (verschillende) kruiden, smaakt niet. Je wil sommige kleuren wat ruimte geven, en anderen weglaten. Maar het is nooit de basis van het gerecht. Je begint dus bij de basis: een solide kostuum in een neutrale kleur. Je voegt vervolgens één accentkleur toe, in bijvoorbeeld je stropdas. Je balanceert het geheel met een complementaire kleur overhemd. En heel misschien — als je een getrainde chef bent — gebruik je snufje extra, niet-contrasterende kleur. De definitie van detail is kleinigheid Details heten niet voor niets zo. Het hoort een kleine toevoeging te zijn, en moet geen alarmbellen doen afgaan. Je zet details dan ook precies zo in. Je kan bij iedere outfit met een gerust hart één detail aanbrengen. Bijvoorbeeld een accessoire, een pochet in een opvallende kleur, of een stropdas met een interessant patroon. Je gebruikt er niet teveel, liever niet meer dan één, en zo wel, dan houd je het verfijnd en onopvallend.


Je gebruikt geur om je outfit te complementeren

Geur is een andere smaak die we kunnen toevoegen aan onze outfit. Wanneer je Eau de Cologne gebruikt, kies je een passende geur voor de gelegenheid, het tijdstip, en de uitstraling van jouw outfit. Ben je subtiel gekleedt, en ga je naar een lunch? Kies een lichte geur, en gebruik niet teveel. Ga je in vol ornaat naar een gala? Gebruik gerust een zwaardere, zoetere lucht, en gebruik gerust iets meer. Weet je het niet meer, laat je dan gerust inspireren door onze overhemden die voldoen aan de laatste Italiaanse mode: strak en trendy, bekijk ze allemaal.
HemdVoorHem kleding voor iedere man