Hot or not: print op jouw overhemd

Overhemd met print: hot or not?

Een overhemd is iets dat niet mag ontbreken in de garderobe van de man. Bij voorkeur heeft elke man natuurlijk meerdere overhemden in de kledingkast hangen. Een exemplaar om te matchen met een kostuumvest, eentje met dubbele manchetten en als het even kan nog een paar casual exemplaren. Een type dat echter lange tijd taboe is geweest begint toch stilaan ook populairder te worden. Een print op een overhemd: is dat hot of not? Een topic waar we zeker even dieper op in kunnen gaan.

Business shirt met print

Een print op een overhemd is decennialang een echte no go geweest. Een type frivoliteit die voorbehouden was voor mensen die het niet bepaald serieus meenden. Op het straatbeeld een zeldzaamheid laat staan in een zakelijke omgeving. De tijden veranderen echter en stilaan is de maatschappij minder formeel geworden. De toevloed aan casual Fridays op het werk en de invloed van straatcultuur hebben hun impact niet gemist. Vandaag de dag is in een print op een overhemd geen vreemd zicht meer op straat of tijdens een avondje uit. Sterker zelfs: om een beetje karakter en eigenheid te tonen is het zelfs ok geworden om op het werk een overhemd met print te dragen. Business shirts met print zijn niet voor niets aan een echte opmars bezig.

Less is more

Een business shirt met print mag dan hot zijn toch blijft het opletten geblazen. Het spreekt immers voor zich dat in een professionele omgeving je eerder mikt op een subtiele toets. Vermijd prints die een sterke grafische figuur tonen. De gouden regel om toch op het werk serieus genomen te worden is less is more. Kies voor een subtiele print die een eigenheid geeft maar geen puberale vibe aan je outfit geeft. Bij sterke grafische prints is dat immers exact het effect dat je bereikt. Het ideale business shirt met print is er eentje die het midden kan houden tussen echte formal wear en meer casual wear. Hebt u je er al eentje in de kast hangen? Dan ben je helemaal mee met de trend.
HemdVoorHem kleding voor iedere man