Overhemd voor hem

Hoeveel overhemden moet ik in mijn kast hebben?

Aantal overhemden bepalen

Het overhemd heeft een verregaande geschiedenis. Vroeger was een overhemd met name toebedeeld aan de elite. Toen de duidelijke scheidingslijn tussen adel en burger vervaagde, werd het overhemd ook voor het grote publiek toegankelijk. Niet alleen was het overhemd een uitermate geschikt overhemd voor formele aangelegenheden. Het was ook een treffend kledingstuk voor de alledaagse dingen. De overhemden worden vandaag de dag breeduit gedragen en vormen een onmisbaar onderdeel in de garderobe van een man. Alleen hoeveel overhemden moet je in de kast hebben?
Het aantal overhemden in de kledingkast is geheel afhankelijk van jouw stijl, budget en wensen. Hieronder volgen enkele overhemdentips voor jouw garderobe.

Efficiënte garderobe, veel combinaties

Een efficiënte garderobe is een kledingkast met kledingstukken die onderling fantastisch met elkaar te combineren zijn. Met ieder kledingstuk kan je meerdere combinaties maken. Zo kan je bijvoorbeeld een bepaald overhemd combineren met een spijkerbroek, maar datzelfde overhemd kan je ook dragen bij een chino.
Een efficiënte garderobe bestaat niet uit honderd-en-een kledingstukken. Integendeel, het gaat om de kracht van 'zo min mogelijk kledingstukken' voor 'zoveel mogelijk combinaties'. En overhemden zijn die onmisbare kledingstukken om jouw garderobe tot een succes te maken, zowel de business overhemden, de casual overhemden als de smoking overhemden.

Werk met kleuren

Werk met een kleurenstijl binnen jouw garderobe. Door te werken met kleuren die onderling bij elkaar passen, kan je de kledingstukken fantastisch met elkaar combineren. Een okergeel overhemd is prachtig te combineren met een olijfgroene broek. Diezelfde olijfgroene broek staat fantastisch bij een dieprood shirt met dezelfde olijfgroene details erin verwerkt.
Daarnaast zijn witte overhemden en zwarte overhemden vrij gemakkelijke kleuren om mee te combineren. Als je kiest voor een efficiënte garderobe dan zijn witte overhemden en zwarte overhemden ook geschikt!

Gebruik overhemden efficiënt

Bovendien kan je met overhemden heel erg veel. Er zijn allerlei soorten overhemden: casual overhemden, business overhemden en smoking overhemden. Zorg voor variatie in jouw kleine kledingkast door voor iedere situatie een geschikt overhemd aan te schaffen. Natuurlijk kan je ook de business overhemden casual dragen. Hiervoor moet je alleen de juiste combinatie aan casual kledingstukken bij aantrekken. Zodoende  kan je jouw overhemden op meerdere manieren inzetten.

Veel overhemden voor de liefhebber

Ben je een echte overhemden fanaat? Dan kan het geen kwaad om allerlei soorten casual overhemden en business overhemden in te kopen. Sterker nog, als je graag overhemden draagt, dan kan je een fantastische gevarieerde garderobe inrichten met allerlei soorten overhemden.

Wissel af met kleur en print

Witte overhemden en zwarte overhemden zijn vrij populaire opties, maar als je veel overhemden draagt, dan kan jouw uitstraling erg mat worden met al dat wit en zwart. Wissel af met kleur en print. Overhemden kunnen fantastische eyecatchers zijn. Kies voor prachtige prints, designs en trek de aandacht in de ruimte. Met kleur kan je ook veel. Door ook kleur en print in uw garderobe aan te brengen, zorgt je voor een finishing touch van jouw outfit.

Overhemden voor iedere gelegenheid

Zoals gezegd, overhemden zijn niet alleen meer voor de elite bedoeld en ze zijn ook niet meer alleen geschikt voor formele doeleinden. Voor iedere gelegenheid is er een prachtig overhemd voor handen. Het is handig wanneer je in de kledingkast voor iedere situatie een geschikt overhemd hebt hangen. Denk aan business overhemden, casual overhemden en smoking overhemden.

Strijkvrije overhemden

Ben je een overhemdenliefhebber? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook te maken met een grote strijk iedere week. Maak het jezelf gemakkelijk en schaf ook een aantal strijkvrije overhemden aan. Deze overhemden zijn net zo mooi, en hoeven niet gestreken te worden.
HemdVoorHem kleding voor iedere man