Thermo ondergoed bij sporten

Hoe werkt thermo ondergoed

Kies voor een 3-lagen systeem voor optimale warmte en comfort

Het gebruik van een 3-lagen systeem is essentieel om je lichaam op de juiste temperatuur te houden, vooral tijdens koudere omstandigheden. Hier is een eenvoudige uitleg die je kan helpen bij het kiezen van de juiste kleding voor dit systeem.

De eerste laag: vocht afvoeren

De eerste laag is de basis en wordt direct op de huid gedragen. Het doel van deze laag is om lichaamsvocht, zoals zweet, effectief af te voeren naar de tweede laag. Hiervoor is goed thermo-ondergoed essentieel. Dit ondergoed sluit nauw aan op het lichaam, absorbeert vocht en is goed ademend, waardoor je droog blijft. Je kunt kiezen uit verschillende thermobroeken en thermoshirts die aan deze eisen voldoen.

De tweede laag: warmte vasthouden en vocht reguleren

De tweede laag heeft als taak om de warmte vast te houden en het vocht verder te reguleren. Deze laag moet het vocht dat door de eerste laag is afgevoerd, effectief opnemen en ervoor zorgen dat het naar de buitenlucht of naar de derde laag verdwijnt. Deze kleding zit meestal iets ruimer dan het strak aansluitende thermo-ondergoed, zodat de warmte goed wordt vastgehouden.

De derde laag: bescherming tegen de elementen

De derde laag beschermt je tegen extreme weersomstandigheden, zoals wind en regen. Het is belangrijk dat deze laag wind- en waterdicht is, terwijl het ook ademend blijft om te voorkomen dat vocht bij je lichaam blijft. Een goed functionerende derde laag zorgt ervoor dat je warm en droog blijft, zelfs in de meest barre omstandigheden.

Lekker warm blijven bij koud weer begint dus met de aanschaf van goed thermo-ondergoed dat voldoet aan de bovengenoemde eigenschappen. Door deze drie lagen op de juiste manier te combineren, zorg je ervoor dat je lichaam optimaal beschermd is tegen de kou en vocht, waardoor je comfortabel en warm blijft.

HemdVoorHem kleding voor iedere man