uitleg strijken mouw overhemd

Hoe strijk je de mouwen van een overhemd

Glad gestreken overhemden

Een overhemd hoort er kreukvrij en netjes glad gestreken uit te zien. Óók wanneer deze onder een net pak of colbertjasje wordt gedragen. Het zou maar zo kunnen, dat je het jasje bij hogere temperaturen uittrekt. Geen gezicht wanneer er gekreukelde mouwen tevoorschijn komen. Een strijkvrij hemd zou alles een stuk gemakkelijker maken, geen zorgen om rimpels en vouwen. Uithangen en drogen en je loopt er de volgende dag weer picobello bij! Geen strijkvrije overhemden in de garderobekast? Dan sta je een aantal keer per week te strijken om jouw kleding glad te krijgen. Tips zijn dan altijd welkom.

Kleding strijken

Overhemden strijken klinkt gemakkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Vooral met de mouwen hebben de meeste mannen problemen. Een strijkbout is meestal wel aanwezig en een strijkplank maakt de klus compleet. Voordat je gaat beginnen, is het belangrijk om op het labeltje van de kleding te kijken hoe warm er mag worden gestreken. Dit wordt meestal met puntjes aangegeven. Heb je een katoenen overhemd dan mag deze best goed warm worden behandeld. Heb je een stoomstrijkijzer, zorg dan dat deze gevuld is met water. Om beschadigingen te voorkomen is het verstandig de binnenkant van het hemd te strijken. Begin met de panden, voor en achter. Vervolgens de kraag. Strijk de binnen- en buitenzijde van dit onderdeel.

Mouwen

Om de mouwen rondom helemaal glad te krijgen begin je met het dichtknopen van het hemd. De mouw bij de zij naad pakken en het hemd strak op de strijkplank leggen. Doe dit ook met de manchet. De voor- en achterzijde wordt nu glad gestreken. Wil je geen naad aan de zijkant van de mouw verleg de mouw en strijk nogmaals op de vouw. Een vouw staat echter wel netjes en hoort eigenlijk bij een pas gestreken hemd. Heb je een hekel aan deze klus, breng dan een bezoek aan onze webshop. Strijkvrije overhemden geven de zekerheid dat je er altijd glad en strak bij loopt. Wassen, ophangen en aantrekken en er vervolgens keurig bijlopen, geeft veel gemak en voldoening.
HemdVoorHem kleding voor iedere man