Stijlvol in een korte broek

Hoe overwin je de korte broek?

Temperaturen boven de 25 graden kunnen een uitdaging zijn voor jouw kledingkast. Een overhemd verandert gemakkelijk met de seizoenen mee. Je rolt snel de mouwen op, bovenste knoopje open, en je bovenlijf is klaar voor de zomer. Maar hoe blijf je stijlvol aan de onderkant, wanneer het te warm is voor een pantalon? Met andere woorden: hoe overwin je de korte broek?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om ‘lekker zomers’ gekleed te gaan: dan kies je voor cargo shorts, een T-shirt of singlet, en flip-flops. Maar niet één zichzelf-respecterende man zou dat na zijn 25e nog moeten dragen. Zeker niet wanneer er een alternatief bestaat dat net zo stijlvol is als een kostuum. Om jouw stijl te garanderen in de zomer, moet jij jouw korte broek serieus gaan nemen.


De basis: korte broeken

We beginnen bij het begin. Allereerst moet, zoals altijd, de pasvorm kloppen. Op de een of andere manier is de pasvorm van een korte broek voor velen een raadsel. Hou daarom de volgende tips in het achterhoofd, wanneer je een korte broek koopt:

1. Een korte broek is maar een lange broek zonder pijpen. Als je de pasvorm hetzelfde benadert als een gewone pantalon, zal je er goedgekleed uitzien, zelfs in korte broek.

2. Een korte broek komt niet over je knie. De knie moet zichtbaar zijn, de dij niet. Een korte broek die over de knie valt houdt het midden tussen een korte en lange broek, en telt niet als een serieuze optie.

3. Je zou geen riem nodig moeten hebben om de broek omhoog te houden. Doet de riem het werk? Dan past de broek niet. De riem is decoratief.


Type broek

Het type korte broek dat je kiest is essentieel. Kies voor een nette variant, zoals een chino of Stanton korte broek. Daarna zijn het materiaal en de kleur belangrijk. Kies een lichte stof, bij voorkeur een linnen-katoenblend. In de zomer werken lichte kleuren het best. Bijvoorbeeld babyblauw, of crème.


Stijlvolle zomer-combinatie

Wat draag je op jouw korte broek? Natuurlijk een hagelwit overhemd, van dun katoen. Stap in een paar loafers, en gooi er ’s avonds een gemengde linnen blazer overheen, in gebroken wit, of nog raker: kaki. Deze outfit ziet er mannelijk doch elegant uit, maar is tegelijk koel, en klopt bij de flinke zon.
 
HemdVoorHem kleding voor iedere man