kreukvrij op reis

Hoe neem ik een overhemd kreukvrij mee op reis?

Juiste plek in de tas of koffer

Vaak als je op reis gaat wil je ook wel een overhemd meenemen. Dit is helemaal niet raar, overhemden zijn ook gewoon erg leuk om te dragen. Maar als je op je bestemming aankomt, of dat nou een tropisch oord, een zakelijke hotelkamer of een skichalet is, in geen geval wil jij daar jouw overhemden hoeven strijken. Maar hoe neem je dan je overhemden mee? Het belangrijkste, is dat je de juiste tas of koffer er om heen hebt zitten en dat jouw overhemd dan op de juiste plek zit. Als je met de auto of trein reist, vervoer waar je je eigen bagage bij je hebt, dan kan je beter voor een tas kiezen. Deze is soepel en duwt ook geen vouwen in het overhemd. Ga je met het vliegtuig, waar ruw met jouw bagage om wordt gegaan, dan is een hardere koffer beter. Maar als deze koffer op de zij- of bovenkant wordt vervoerd worden de vouwen er nog steeds ingeduwd.


Opvouwen

Als je overhemd in een harde verpakking gaat, dan is opvouwen een goede optie. Zorg dan dat je jouw overhemd hebt gestreken vóórdat je het overhemd opvouwt. Dan doe je simpel de zijkanten naar binnen en vouw je de mouwen verticaal naar binnen. Daarna hoef je alleen nog de onderkant over de mouwen de vouwen en dan het overhemd dubbel te doen. Zorg wel dat je geen harde vouwen maakt, anders dan kom je niet met een gekreukeld overhemd maar met een overhemd met vouwen erin aan. Wel moet je opletten waar je jouw overhemd inpakt. Het overhemd moet namelijk vast liggen, maar niet te vast. Eerst pak je dus dingen als boeken en schoenen in. Daar bovenop komen shirts en onderbroeken. De bovenste laag wordt gevormd door jouw overhemden. Dan worden ze niet geplet door de rest van jouw kleding. Zorg wel dat je kleding precies in de koffer past, anders dan heeft het genoeg ruimte om te verplaatsen, dan heeft jouw indeling geen zin gehad.


Oprollen

Mocht je nou juist een zachtere tas gebruiken, zoals een rugzak, dan kan je ook proberen je overhemden op te rollen. Op die manier kreukelen ze minder snel en zitten er ook geen vouwen in jouw overhemd als jouw bagage aangedrukt wordt. Dit is overigens ook een goede manier om je overhemden mee te nemen in een koffer. Wel moet je er goed op letten dat ze ingesloten zitten tussen de rest van je kleding. Anders dan krijgen ze de kans om los te rollen en toch te gaan kreukelen. Dan is jouw goede moeite voor niets geweest en zou je op zoek moeten gaan naar een strijkplank. Of natuurlijk als noodoplossing je overhemd in de badkamer hangen en het lekker laten stomen, dan gaan de kreukels er ook uit.


Op z’n HemdVoorHem.nl’s

Hier bij HemdVoorHem.nl zijn we soms een beetje lui, en we hebben dan ook echt geen zin om die overhemden op te vouwen of op te rollen. Daarom nemen wij altijd strijkvrije overhemden mee. Ja, deze overhemden kunnen keukelen, maar als je het dan aan doet verdwijnen deze kreukels als sneeuw voor de zon. Er is dan dus geen gezeik met dat strijken, en dat inpakken is ook gelijk een stuk makkelijker. Maar tegelijkertijd bespaar je ook ruimte in je bagage, aangezien je minder overhemden mee hoeft te nemen. Je hoeft ze toch niet te strijken, dus dan is het niet nodig om vijf dezelfde overhemden mee te nemen en hopen dat de kreukels er uit blijven.
HemdVoorHem kleding voor iedere man