draag tip polo

Hoe draag je: het poloshirt

Advies hoe je een heren poloshirt het beste draagt

Het poloshirt: het ideale kledingstuk voor mannen die stijl en comfort willen combineren en niet graag de hele dag door in een strak pak op straat rondlopen. De polo is de ideale oplossing als je tijdens de lente of zomer goed gekleed wil zijn en toch een jonge look wil hebben!

Vooral als het té warm is om een overhemd te dragen, of de gelegenheid nét niet formeel genoeg is om een hemd aan te doen, is een polo's van merken zoals Lacoste en Calvin Klein perfect. Hoe je zo'n polo nu precies moet dragen en wat de mogelijkheden zijn, zijn vragen die een duidelijk antwoord behoeven.

Een poloshirt in plaats van een overhemd

Poloshirts kan je dan misschien wel niet meteen dragen op het werk of tijdens een vergadering, ze zijn het ideale kledingstuk op feestjes, warme zomeravonden en gelegenheden die een ietwat formele kledingstijl vereisen.

Een heren polo dient als perfecte vervanging van een overhemd, juist omdat het net iets stijlvoller en verzorgder oogt dan een gewoon T-shirt. De perfecte middenweg dus! Op die manier ga je zomers gekleed en kan je toch zonder zorgen op formele gebeurtenissen indruk maken. Kies bijvoorbeeld voor een iets donkerder poloshirt als de situatie het toelaat, of kies voor een fellere kleur als het gaat om een tuinfeestje met collega's of buren.

Een polo afstemmen op de huiskleur

Belangrijk, en jammer genoeg vaak vergeten, is dat de polo goed bij jouw huidskleur moet passen. Mannen met een donkere huidtint doen er beter aan een lichtere polo te kiezen zodat er balans ontstaat. Als je echter een iets lichtere huid hebt, is het dan weer beter om te kiezen voor een donkere polo. Neutrale kleuren zijn natuurlijk nog altijd de veiligste optie: hiermee kan je nooit blunderen!

Sportief én luxueus dankzij een polo

Een polo oogt hoe dan ook sportiever dan een overhemd of gewoon T-shirt. Eigenlijk komt dit doordat de polo origineel gebruikt werd door professionele tennisspelers - en pas later door polospelers. Je kan die sportieve look nog beter benadrukken door een bomberjack of linnen joggingbroek te kiezen als aanvulling op jouw outfit!
HemdVoorHem kleding voor iedere man