witte overhemden dragen

Hoe draag je: een wit overhemd

Het witte overhemd

Het witte overhemd is een basic kledingstuk dat in geen enkele garderobe zou mogen ontbreken. Maar hoe haal je nu het maximale uit deze basic? Het wit overhemd is immers multi-inzetbaar en past even goed bij een smoking als tijdens een relaxed weekendje met wat vrienden. Deze eigenschap betekent echter niet dat je lichtzinnig om moet gaan met het witte overhemd. Zo is het bij een overhemd net als bij elk ander kledingstuk: Je kiest beter voor kwaliteit die net wat langer mee gaat gaan dan voor een exemplaar dat na enkele weken al half uiteen begint te vallen. Maar stel dat je een stijlvol exemplaar in handen hebt. Hoe kan je nu in godsnaam wijs geraken uit de eindeloze combinatiemogelijkheden die dit kledingstuk jou biedt?


Hoe draagt je het overhemd?

Er is een goede reden waarom witte overhemden het basisonderdeel van een mannelijke garderobe zijn. Ze zijn enorm veelzijdig en gewoon leuk om te dragen. Maar hoe draag je dat nu het beste? Een wit overhemd komt het meest tot zijn recht met een klassieke, rechte snit. Hebt je een lang en gespierd lichaam? Dan is de fit nog belangrijker dan bij anderen. Qua kleuren om mee te combineren zijn donkerblauw, zwart en grijstinten de logische en beste keuzes. Dat betekent echter niet dat je andere kleuren per se dient te vermijden. De enige kleuren die echt een no-go zijn, zijn licht groen en licht bruin. Dit zijn kleuren die vloeken met wit en een clowneske uitstraling geven. Vermijd ook een overdaad aan wit. Een wit overhemd, wit pak en witte schoenen is echt net wat te veel wit tenzij het carnaval is. Aan het eind van de dag is een wit overhemd ideaal om te combineren met formele kleding voor een zakelijke look die goed in de smaak zal vallen. Terzelfdertijd kan je er echter iets veel meer casual van maken dat geknipt is voor een avondje uit.

De details maken de man

Het leukste aan witte overhemden? Dat is meer dan waarschijnlijk dat je enorm kan spelen met de details. Zo zijn de pasvorm en de maat van groot belang maar ook de accessoires. Combineer het met een zwart of blauw pak en je hebt meteen een scherpe, stijlvolle uitstraling. Een dergelijk overhemd laat, in tegenstelling tot veel andere overhemden, ook toe om te spelen met gekleurde dassen. Waar dit type dassen op een gekleurd overhemd niet tot hun recht komen is dat niet het geval met witte overhemden. Een leuk idee is bijvoorbeeld om te kiezen voor een gekleurde das met witte elementen die contrasteren met het wit van uw overhemd. Het witte overhemd is een onbeschreven doek waarop je zelf als artiest fijne toetsen aan kan brengen met andere kledingstukken. Bent jij een dergelijke artiest?
HemdVoorHem kleding voor iedere man