Turtleneck heren

Hoe draag je een turtleneck in de zomer?

Hoe draagt je een turtleneck in de zomer? Wil je er stijlvol uitzien, maar heb je geen zin in een overhemd? Mode biedt de oplossing: de turtleneck. Een turtleneck onder je pak ziet er verfijnd uit, zonder direct te formeel te worden. Zeker: de coltrui is terug, maar helaas nog net zo warm als vroeger. Hoe draag je een turtleneck onder je kostuum in de zomer, zonder flauw te vallen?

Wat is een turtleneck?

Een turtleneck is een boord die nauw om de hals valt, maar die niet helemaal doorloopt. In de volksmond noemen we een turtleneck ook wel een col, maar een col is eigenlijk hoger. De bekendste toepassing van de turtleneck is de coltrui, en de bekendste daarvan is de zwarte coltrui van merinowol. Coltruien kleden mooi af, maar zijn informeler dan een overhemd, waardoor je een mooie balans tussen stijl en comfort bereikt. Het is niet voor niets het favoriete kledingstuk van schrijvers en andere creatievelingen. Naast truien zijn er meer soorten shirts met een colletje die minder warm zijn.


Een turtleneck dragen in de zomer

Maar tijdens de zomermaanden is een wollen coltrui wel erg warm, nietwaar? Dat is niet helemaal waar. Gelukkig hoef je jezelf niet direct in een tuinkas te veranderen om er goed uit te zien op het terras; er zijn alternatieven beschikbaar waardoor je er nog steeds verfijnd uit kan zien. Maar eerst moeten we een mythe uit de wereld helpen: wol is niet alleen voor in de winter. Het is waar dat wol goed isoleert, maar die isolatie werkt twee kanten op. Wol koelt dus ook erg goed als het buiten warm is. Het bewijs? Italianen maken hun pakken altijd van wol. De truc? Een zeer lichte wolsoort gebruiken, met een laag gewicht van rond de 200 gram. Premium coltruien van merinowol voldoen aan dit criterium. Kies dus voor een fijngebreide merino coltrui.


Katoenen turtlenecks: perfect in de zomer

Een nog beter idee is een shirt van katoen met een turtleneck. Ja, die bestaan, en in een heleboel kleuren. Turtlenecks zijn iets minder hoog dan een col, waardoor ze minder warm zijn. En katoen is een van de meest ademende stoffen, waardoor dit het perfecte materiaal voor in de zomer is. Wij bieden een groot assortiment turtlenecks van 100% katoen. Kies voor lichte, aardse kleuren, zoals beige, oker of violet — de trendkleur van zomer 2018.
HemdVoorHem kleding voor iedere man