Hoe draag je Eau de Cologne?

Het juiste luchtje voor iedere man

Het juiste luchtje kan net zoveel voor `jouw uitstraling doen als het juiste overhemd. Ook geur heeft een pasvorm en een goed en slechte manier van dragen. Het is het geheime wapen van de succesvolle man. Om je op weg te helpen, leggen we in deze blog uit hoe je een heren parfum gebruikt om stijlvoller te zijn.


Hoe vind je de juiste geur?

Om te beginnen moet je een eau de cologne vinden die bij je past. Maar hoe vindt je die? Door veel te proberen. Alleen zo kom je erachter wat voor geurtype jij bent (waar je van houdt) en welke geuren goed met jouw lichaamsgeur werken. Bent je een Oriëntaals type, dat van zoete kruiden en hars houdt? Of hou je meer van de warme houten tonen, zoals eik? Als je weet waar je van houdt, kan je een geur met zelfvertrouwen uitkiezen, en dragen. Daarbij moet je in gedachten houden dat je niet meer dan twee luchtjes per keer kunt proberen, omdat onze neus dan verzadigd raakt. Spray niet op de papieren strips, maar probeer het luchtje echt te dragen. Pas dan kom je erachter hoe lang de geur blijft hangen, en hoe het samenwerkt met jouw eigen geur. De eerste check is wel altijd op het papieren stripje: speeddaten met luchtjes. Eau de Cologne, Eau de Toilette en Eau de Parfum hebben alle drie een verschillende sterkte. Parfum blijft het langst hangen, Toilette het kortst. Een goed geurtje zou gemakkelijk 3 tot 4 uur moeten blijven hangen.


De etiquette van heren parfum

Wanneer je parfum gaat dragen, is het belangrijk dat je de juiste geurtjes voor de juiste gelegenheid kiest. Daarbij is het belangrijk je een moment in de ander te verplaatsen. Je wil mensen niet irriteren met een te zware lucht, wanneer ze met je zitten opgesloten op kantoor of in de trein. Daarom geldt: draag lichte, citrus-achtige geuren overdag, en zware, kruidige geuren in de avond.


Hoe brengt je Eau de Cologne aan?

Er zijn twee doseringen als het op geur aankomt: subtiel en heftig. De subtiele dosering breng je aan door de geur achter je oren en achter op je nek aan te brengen. Zo blijft de geur in de persoonlijke ruimte. Geur moet door jouw gesprekspartner ontdekt worden. De heftige dosering breng je aan door de geur zowel achter je oren en achter op je nek te sprayen, maar ook aan weerszijden van je nek. Je kan zelfs je enkels sprayen, voor maximaal effect.
HemdVoorHem kleding voor iedere man