Trui voor hem

Heerlijk: de trui

De trui is terug

De klassieke herentrui met een V-hals of een rond uitgesneden hals is nooit echt weg geweest, maar dit seizoen zien we de trui voor mannen bij ieder merk in de collectie. De trui zien we nu weer terug in het modebeeld met een overhemd eronder gedragen. Er zullen voldoende mannen zijn waarvoor dit niet valt onder een nieuwe trend maar die dit al gewoon hun hele leven dragen omdat ze het mooi vinden staan en het lekker draagt.

Trui voor elk seizoen

Er zit duidelijk verschil tussen een zomer- en een wintertrui. Het grappige is dat het niet zozeer de dikte is die het verschil maakt, maar het materiaal. In de wintermaanden dragen we een trui om warm te blijven, daarom zijn de truien dan ook vaak van wol, of in ieder geval voor een groot deel. Wol houdt warmte vast doordat deze opgeslagen wordt tussen de vele fijne haartjes die samen de draad maken waar de trui van gemaakt is. Vandaar dat we ook nooit een schaap zien dat het koud heeft. Zomertruien zijn er nog steeds voor wat warmte, maar toch minder dan wat we in de koude tijd van het jaar van een trui verwachten. Deze truien zijn dan ook vaak gemaakt van katoen. Het natuurlijke materiaal dat bekend staat om zijn ademende en comfortabele kwaliteiten. Katoen houdt de warmte niet vast omdat er geen ruimte is tussen de gesponnen katoendraden, maar laat het wel door naar buiten. Een zomertrui is daardoor minder warm en dit seizoen verkrijgbaar in veel verschillende zomerse tinten.

Trui met overhemd

Een kraag in een trui geeft een veel aangekledere uitstraling dan een trui met een T-shirt eronder of met een sjaal om de hals. Het veel gehoorde voordeel van een trui dragen over een overhemd is wel dat het hemd dan niet gestreken hoeft te worden omdat het bedekt is door de trui. Toch een nette look maar zonder het gedoe van een overhemd strijken. Nu strijken wij bij HemdVoorHem.nl al jaren niet meer, niet omdat wij elke dag een trui dragen, maar gewoon omdat wij strijkvrije overhemden dragen; met of zonder trui erover!
HemdVoorHem kleding voor iedere man