non iron overhemden

Gemak dient de man: strijkvrije overhemden

Gemak dient de man

Het strijken van jouw overhemden kan behoorlijk wat tijd kosten. Wij kunnen ons voorstellen dat het niet jouw favoriete bezigheid is. Gemak dient de man: daarom werden er strijkvrije overhemden ontwikkeld. Strijkvrije overhemden voor mannen zijn hemden die minder snel kreuken, en daarom het label non iron dragen. Je kan ze dragen zonder een strijkijzer op te pakken. Maar hoe kan het dat overhemden nu plots niet meer kreuken?

Hoe worden strijkvrije overhemden gemaakt?

Het non iron shirt wordt op dezelfde manier gemaakt als klassieke overhemden. De stof wordt alleen chemisch behandeld, waardoor de stof fijner aanvoelt en niet zo stijf is als een normaal overhemd. Dat heeft een voordeel: het is de reden dat het shirt niet gestreken hoeft te worden. Maar de behandeling heeft ook een nadeel: de stof is door de chemische behandeling minder stug en kan daarom een stuk kwaliteit verliezen. Een strijkvrij overhemd gaat dus iets minder lang mee dan een gewoon overhemd. Daarbij zijn er goede en slechte easy care overhemden. Die van lage kwaliteit slijten relatief snel en moeten daarom vaak vervangen worden. Soms moet je deze shirts zelfs alsnog strijken, omdat een goedkope stof is gebruikt! Het loont daarom zeker om kwalitatief hoogwaardige easy care overhemden aan te schaffen, bijvoorbeeld van goede merken. Zij gebruiken kwaliteitsstoffen en hun shirts zijn werkelijk strijkvrij.

Wel of geen non iron overhemden?

In de afweging of je wel of geen non iron overhemden wil dragen, is de belangrijkste afweging of je enkel voor duurzaamheid wil gaan of ook voor gemak. De strijkvrije overhemden van hoge kwaliteit zijn redelijk duurzaam en zitten erg lekker. Gemak dient hier de man, maar je moet wel iets vaker naar de winkel om een nieuw shirt aan te schaffen. Bestelt je daarentegen bij ons, dan kost je dit geen extra moeite. In dat geval scheelt een easy care overhemd jou zeker een boel energie!
HemdVoorHem kleding voor iedere man