Etiquette van bretels

Bretels als mode accessoires

Bretels zijn een prachtige accessoire voor de stijlvolle man. Met bretels kan je nog meer persoonlijke stijl aan jouw outfit toevoegen. Er zijn tal van dessins en en stoffen verkrijgbaar. En deze accessoire begint steeds populairder onder het grote publiek te worden. Een goed stel bretels geeft iedere outfit een klassieke en elegante uitstraling. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je bretels gaat dragen?

Bretels voor speciale gelegenheden

Bretels zijn onderdeel geworden van het galakostuum. Je draagt een onder smoking een smoking overhemd, met wingtip kraag, en een stel hagelwitte bretels. Ook bij bruiloften zijn bretels een goede optie. Het is mooie en subtiele manier om jouw persoonlijke stijl door te voeren zonder de dresscode te verbreken. Bretels die je draagt bij een dresscode moeten aan regels voldoen, maar je mag wel variëren. Enkel bij een smoking dien je witte bretels te dragen. Over het algemeen zijn bretels in subtiele, complementaire kleuren het meest gangbaar voor nette gelegenheden. Bretels zijn verkrijgbaar met clips en met knopen. Van oudsher worden knopen gezien als de meest stijlvolle manier van bevestigen. Er zijn voor speciale gelegenheden subtiele bretels te krijgen, met een smalle krijtstreep of bijvoorbeeld in de kleur van jouw hemd of kostuum.

Bretels voor casual outfits

Door de comeback van de bretels zijn er tal van moderne bretels te koop. Voor ieder karakter is er wel een goed paar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan brede bretels voor een robuuste look. Deze bretels werden voorheen door arbeiders gedragen, en kunnen de zwaarste broeken aan. Voor een sportieve of speelse look zijn er ook bretels te krijgen met hele dunne banden. Deze geven de moderne man een retro tintje, zonder oubollig te worden. Denk bijvoorbeeld aan een polka-dot dessin of een opvallende kleur. Er zijn geen harde regels voor bretels die je bij een casual outfit draagt, behalve dat ze jouw karakter tonen. Bretels hebben allerlei voordelen ten opzichte van de traditionele riem. Bretels geven meer speelruimte, doordat de banden elastisch zijn. Na een flinke maaltijd gaan ze dus niet knellen. Verder blijft jouw broek beter zitten, ook als je hurkt.
HemdVoorHem kleding voor iedere man