ETERNA strijkvrije overhemden

ETERNA Nederland

ETERNA overhemden: kwaliteit die zijn oorsprong vindt in Wenen

Hoewel ETERNA overhemden vandaag de dag niet in Nederland worden gemaakt, is het merk diep geworteld in Europese tradities van kwaliteit en vakmanschap. Het hoofdgebouw van ETERNA bevindt zich in Passau, Duitsland, maar de oorsprong van het bedrijf ligt in Wenen, waar het in 1863 werd opgericht. Hoewel deze geschiedenis interessant is, ligt de focus van de consument vooral op het product zelf – en terecht. In Europa, en zeker ook in Nederland, wordt kwaliteit hoog gewaardeerd. Dit is precies waarom ETERNA zo’n grote naam is geworden met zijn overhemden.

Korte geschiedenis van ETERNA

In 1863 begonnen de gebroeders Hönigsberg niet direct met het maken van overhemden, maar met de productie van een semi-stijve kraag voor overhemden. Deze kraag kreeg de naam ETERNA. Pas in het begin van de 20e eeuw breidden zij hun productie uit naar volledige overhemden, en vanaf dat moment werd de naam ETERNA een begrip. De overhemden veroverden al snel de Europese markt, inclusief Nederland.

Vandaag de dag zijn ETERNA overhemden strijkvrij, een eigenschap die in Nederland bijzonder gewaardeerd wordt. In onze snelle maatschappij is tijd kostbaar, en niemand wil die verspillen aan het strijken van overhemden. Het strijkvrije ETERNA overhemd biedt een oplossing: je kunt snel naar je werk, er verzorgd uitzien, en je hoeft geen tijd te besteden aan strijken.

Topkwaliteit en gemak

Naast het feit dat ETERNA overhemden strijkvrij zijn, staan ze ook bekend om hun topkwaliteit. De overhemden worden gemaakt van eersteklas katoen uit Zwitserland, en de modellen worden voortdurend aangepast aan de huidige modetrends. Deze combinatie van kwaliteit, stijl en gebruiksgemak is de reden waarom ETERNA overhemden nog lang in Nederland populair zullen blijven.

Bij ETERNA heb je keuze uit verschillende pasvormen, waaronder Comfort Fit, Modern Fit en Slim Fit. Zo is er voor elke man een perfect passend overhemd dat niet alleen modieus is, maar ook praktisch en duurzaam.

HemdVoorHem kleding voor iedere man