Stropdas dragen

Een leuke stropdas uitkiezen is moeilijker dan het lijkt...

De perfecte kleur

We hebben allemaal wel  een kleur waarvan we denken: hmn, die is nou mooi. Maar om in die kleur nou gelijk een stropdas te kopen, is een beetje enthousiast. Eerst moet je namelijk beslissen hoeveel stropdassen je van plan bent te kopen. Vaak zal dat antwoord één zijn. Dan moet je dus een stropdas kiezen die bij al jouw overhemden past. Of tenminste de overhemden waar je een stropdas bij wilt dragen. Vaak zal je zien dat er dan al stropdassen zijn die dan qua kleur afvallen. Als je namelijk een rode stropdas hebt uitgezocht en je wil je stropdas juist dragen op roze overhemden, dan kan dat voor problemen zorgen. Dus als je ervoor kiest één stropdas te kopen, doe dat dan in een neutrale kleur. Dan past het bij bijna elk overhemd.

Met een leuk printje

Er zijn ook genoeg stropdassen met een leuk printje er op. Dat kan hartstikke leuk staan op een effen overhemd. Zo is het in sommige bedrijven verplicht een pak met een wit overhemd te dragen. Veel mannen kiezen er dan voor om dan een zwarte stropdas bij hun zwarte pak te doen. Maar dat is helemaal niet gezellig. Wees een beetje opstandig en kies voor een stropdas met een leuk printje, dat toont een beetje karakter. Dan straal je er toch een beetje bovenuit, tussen al die saaie kloons. Maar ook op een feestje waar je een pak met overhemd aan hebt, doet een stropdas met een leuk printje het goed. Vaak staat dat net wat feestelijker dan een effen stropdas.

Combineren

Een stropdas zelf uitkiezen is niet zo moeilijk. De combinatie die je er mee gaat maken is echter wel moeilijk. Want waar draag je een stropdas bij? Vaak is dat toch wel in een zwart- of blauwkleurig pak. Dat kan je combineren met een stropdas die dezelfde kleur heeft als het pak, desnoods met een stipje, ruitje of streepje er op. Maar leuker is natuurlijk om voor een leuk printje te gaan dat jouw karakter een beetje toont. Ben je redelijk rustig? Neem dan ook een rustig printje. Maar ben je eigenlijk een stuiterbal, dan is het passender om te gaan voor een drukker printje.
HemdVoorHem kleding voor iedere man