FALKE ski sokken en ondergoed

Een goede basis: wintersport

Een thermoshirt voor goede bewegingsvrijheid

Als je wil gaan skiën, dan denk je waarschijnlijk dat je veel dikke truien aan moet gaan schaffen tegen de kou. Maar dat is helemaal niet zo. Een dikke trui is simpelweg een dikkere laag die je aan doet, terwijl een thermoshirt veel lekkerder warm is. Deze zorgt er namelijk voor dat jouw lichaamswarmte bij je blijft. op die manier warm je het shirt op en warmt het shirt jou op. Een fijne samenwerking dus. Maar naast het feit dat ze warmer zijn dan truien, zijn ze ook een heel stuk dunner. Dit zorgt er dus voor dat je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Dus skie je veel en intensief, dan is een thermoshirt lekkerder omdat het eigenlijk een tweede huid is en kan dus niet in de weg zitten. Maar als je voor de eerste keer op wintersport gaat, dan is een thermo shirt ook heel erg aan te raden omdat het zo lekker warm is. Want wintersporten is pas vervelend, als het koud is.

Lekker warm: een thermobroek

Aan de bovenkant heb je dus je ski jas, een thermoshirt en mogelijk een fleece. Maar dan kan je dus niet alleen aan de onderkant een skibroek aan hebben. Daar doe je namelijk ook een thermobroek onder aan. Dan worden je benen niet koud. Want mocht je een keertje vallen of tussen de sneeuwval staan, dan kan dat best wel koud worden. En het koud hebben op wintersport is helemaal niet leuk. Terwijl het vallen en opstaan juist een groot deel van het leren wintersporten is. En zelfs de mensen die wintersporten voor beroep, vallen ook. Dus het zou zo maar eens kunnen dat je een keertje in de sneeuw zit. En dat is helemaal niet erg als je je warme thermobroek aan hebt. Maar ook het weer kan soms veranderen. En het gebeurt overdag niet vaak, maar je kan zomaar eens in een harde sneeuwbui staan. Dat is een leuke ervaring om daar in te wintersporten, maar dan wil je wel lekker warm aangekleed zijn.

Niet skiën zonder skisokken

En misschien wel het allerbelangrijkste, de skisokken. Zonder skisokken is de wintersport niet leuk. Skisokken zorgen ervoor dat je voeten lekker warm blijven, maar ze doen nog veel meer dan dat. Net als het thermo ondergoed zijn ze veel beter in het warm houden, dan een paar dikke sokken. Maar je hebt vast wel eens een paar skisokken gezien. Die zijn er vaak in verschillende kleuren, met andere stukken erop. Deze stukken die zorgen ervoor dat je ski- of snowboardschoenen geen pijn doen aan je schenen en kuiten. En waarom wordt dan niet gelijk de hele sok  van dit materiaal gemaakt vraag je je af? Dat zit niet lekker. Dit materiaal is meestal net iets dikker en is dus minder soepel. Daarom zijn het ook stukken op de sok. De ruimtes ertussen zorgen ervoor dat jij je voet nog goed kan bewegen in je schoenen.

De complete onderlaag

Je hebt dus, als het ware, als je gaat wintersporten, een tweede huid aan. Deze zit dan ook lekker aansluitend op je lichaam. Daarom gaan de sokken ook mooi over de broek en vaak het shirt in de broek. Op die manier blijft de meeste warmte binnen en kan nergens sneeuw en wind tussen komen. Omdat het niet te zien is, maken de kleuren dus ook niets meer uit. Daarom is thermo ondergoed vaak beschikbaar in kleuren zoals zwart en donkerblauw. Skisokken zijn ook in deze basis kleuren beschikbaar. Maar vaak gebeurt het dat deze toch in verschillende kleuren aangeschaft worden. Als je dan met een grote groep gaat skiën, dan valt het snel op welke sokken van wie zijn.
HemdVoorHem kleding voor iedere man