De submerken Venti en Jacques Britt

Submerken uitgelicht: Venti en Jacques Britt

Grote kledingmerken brengen vaak nieuwe merken op de markt, die dus de geschiedenis delen met het moederbedrijf, en ook de kwaliteitseisen. De reden dat deze merken worden opgericht, is dat het bedrijf een nieuwe doelgroep wil aanspreken, en het nieuwe product niet in het huidige assortiment kan plaatsen. In deze blog lichten we twee submerken uit: Venti en Jacques Britt.


Venti overhemden

Venti is een submerk van Casa Moda, dat in 2000 werd opgericht door toenmalig directeur Klaus Katt. Venti hielp Casa Moda verder te groeien, door meer Italiaans-gesneden overhemden toe te voegen aan haar voorheen Duitse assortiment. Casa Moda probeert door deze uitstraling een wat jongere markt aan te spreken. Venti betekent twintig in het Italiaans, en staat voor het oprichtingsjaar. De snit van Venti overhemden is slanker en sterker getailleerd dan die van Casa Moda. De overhemden zijn van luxe kwaliteit. Venti levert dus een verscheidenheid aan slim fit overhemden. Ze bieden slim fit (getailleerd) en body fit (sterk getailleerd) aan. Venti heeft ook overhemden met korte mouwen en mouwlengte 7 in het assortiment. Het moederbedrijf Casa Moda is een voortzetting van EWO, dat werd opgericht in Oldenburg in 1924.


Jacques Britt overhemden

Jacques Britt is een submerk van Seidensticker, en werd in 1969 opgericht door Gerd Seidensticker. Beide merken produceren overhemden van topkwaliteit. Met de oprichting van Jacques Britt wil Seidensticker de kieskeurige klant bedienen. Het moederbedrijf is een succesverhaal op zich: de oprichter (Seidensticker), nam een lening aan van 5.000 DM, begon met de productie van overhemden in zijn familiehuis, en haalde het eerste jaar een omzet van 70.000 DM. Dit bedrijf bracht als eerst een strijkvrij overhemd op de markt, dat Toplin heette. Nu is Seidensticker één van de grootste overhemdproducenten ter wereld. De naam Jacques Britt voegt slim een Franse naam samen met het Engelse ‘Britt’, waardoor het merk een internationale uitstraling heeft. Onder dit merk brengt Seidensticker iets gewaagdere overhemden uit, voor zowel mannen als vrouwen. Hun assortiment overhemden hebben stuk voor stuk een mooie snit. Hun overhemden hebben mooie kleuren en ontwerpen, luxe afwerkingen en bijzondere finishes.
Het merk Jacques Britt bestaat helaas niet meer en veel van hun klassiekers worden nu onder het label van Seidensticker verkocht.
HemdVoorHem kleding voor iedere man