Combineren overhemd met schoenen

De schoenen bij het pak

Geheel formeel gekleed

Niet iedere man draagt nog een pak. Het merendeel alleen op zeer formele gelegenheden of op bepaalde feesten. Maar dit zou je niet moeten stoppen om er compleet voor te gaan. Elke kans die je krijgt om een mooi pak met een leuk overhemd en goed paar schoenen aan te trekken, moet je grijpen. Met beide handen en niet meer loslaten. Een mooi pak zien we namelijk steeds minder en dat is best zonde. Een pak geeft namelijk een klassieke en superieure uitstraling. Als je dus een dag niks te dragen heeft is een pak ten zeerste aangeraden. Zeker wanneer je naar kantoor gaat.


Vele soorten schoenen

Een pak uitzoeken is moeilijk. Een overhemd voor erin vinden is lastiger. Maar schoenen erbij uitzoeken kan nog wel eens moeilijker zijn. Een schoen is namelijk een gecompileerd iets. Er zijn zoveel verschillende modellen, veel meer dan elk ander kledingstuk. En dat is maar goed ook, anders zouden onze outfits nooit compleet zijn. Daarnaast zou het leven wel erg saai zijn met maar één paar schoenen. Bij elke combinatie in kleding, overhemd en pak, hoort weer een ander paar schoenen gecombineerd te worden. Natuurlijk horen bij een spijkerbroek en een simpel shirt een heel ander paar schoenen, maar dat is een geheel ander verhaal.


Kleuren combinaties, do’s en don’t’s

Als je kiest voor een zwart pak, de meest standaard kleur, dan kan je dat eigenlijk bijna wel met elke kleur overhemd combineren. Voor de schoenen is dit net even iets anders. Wanneer je 100% zeker wil zijn dat je het juiste paar schoenen aan heeft kies je voor een paar zwarte, daar is niet fout mee te gaan. Bruine of grijze schoenen gaan niet goed samen met een zwart pak.
Een blauw pak daarentegen kan juist zorgen voor weer hele andere combinaties. Hierin zijn ook veel kleuren overhemd in te dragen. Het echte verschil ligt bij de schoenen. Bij een blauw pak passen namelijk geen blauwe schoenen. Er zijn zoveel verschillende kleuren blauw dat het eigenlijk onmogelijk is om twee dezelfde te vinden. Bruine schoenen gaan wel erg goed met een blauw pak. Tussen de donkere kleuren bruin en lichte kleuren bruin hoef je met het pak geen rekening te houden, wel met het overhemd natuurlijk!
HemdVoorHem kleding voor iedere man