Lente herenmode

De lente komt eraan, wat moet ik aan?

De lente in het vooruitzicht

Van een ijskoude winterweek zomaar naar de zachte lente. Zo plotseling als het ijs kwam, zo plots komt nu het eerste lenteweer. De lente staat voor de deur, en dat betekent een aangename temperatuur, een voorzichtige zon, en strakblauwe luchten. Heb je al lentekriebels? Het betekent verder dat de trui weer uit mag en we ons wat luchtiger kunnen kleden. Op straat zien we weer kleurrijke outfits, minder dikke jassen; ja, met het warmere weer zien we direct meer van ieders garderobe. Het is dus tijd om te kijken naar de lente-outfit.
 

Hogere temperatuur betekent meer overhemd

Goed nieuws voor de overhemd-drager, want met dit weer zien we meer van het overhemd. Je kan weer bijna je colbert uit de kast halen, en de temperatuur staat weer jassen toe met een mooie pasvorm. Je kan je weer afkleden! Let wel op de temperaturen: juist tijdens de eerste zonnestralen vatten optimistische terrasgangers het snelst kou. Het is dus raadzaam om nog steeds laagjes aan te trekken, een hemd of een ondershirt onder je overhemd, en een jasje of goede voorjaarsjas. Maar je kan zeker weer eens zonder sjaal het terras op, je jas open laten, en de pullover kan ook in de kast blijven liggen.
 

Mooiere pasvorm bij beter weer

Daarmee kan je dus ook meer van je overhemd laten zien. Wil je geen sjaal dragen, maar ook geen kou op je keel? Draag dan je overhemd met een stropdas in een mooie kleur. Eigenlijk is een stropdas een hele smalle sjaal, en die houdt je voldoende warm tijdens deze tussentemperaturen. En je kan weer een dunner overhemd dragen, slanker gesneden, dat mooi valt en afkleedt. Het is nu eenmaal makkelijker om je stijlvol te kleden in het voorjaar, wanneer het allemaal wat minder praktisch hoeft. Vrolijke patronen en dessins gaan beter samen met de zonovergoten middag, en benadrukken het opgewekte gevoel dat bij iedereen nu weer wat voelbaar is. De voorjaarskleuren: Cherry Tomato (een zacht rood), Little Boy Blue (pastel-blauw), Arcadia (mint-groen) en aardse kleuren zoals Emperador Brown en Chili Oil (dieprood met een vleugje bruin).
HemdVoorHem kleding voor iedere man