Kleuren najaar herenkleding

De kleuren voor het najaar 2017

De overhemd kleuren van het najaar

Iedere man weet wel dat een garderobe echt niet compleet kan zijn zonder een paar overhemden, truien en polo's. Het hemd is al sinds jaar en dag de klassieker waarmee je niet fout kunt gaan. Het ideale kledingstuk voor een formele gelegenheid die ook kan dienen voor een casual avond. Het is echter niet omdat het hemd een echte klassieker is die altijd past, dat er geen trends zijn. Bij elk seizoen horen andere kleuren. Ook dit najaar zijn er weer enkele duidelijke modetrends te identificeren in de wereld van de hemden. Welke kleur overhemden trendy zijn? We leggen het even uit.
 

Het spectrum rood

Wanneer de avonden korter en donkerder worden zien we ook een echte shift qua kleuren. Laat die witte en pastelkleuren maar in de kast hangen. Die zijn uitermate geschikt voor de zomer en zonnige dagen maar passen niet bij het koudere najaar. Wat daar wel bij past? Fashionable donkere kleuren zoals bordeaux rood. Bordeaux rood is een relatief klassieke kleur die zich uitstekend leent in de combinatie met heel wat verschillende kleuren en kledingstukken. Mooi te combineren met zwart en met een elegante uitstraling. Bordeaux is de geknipte kleur voor formele events. Wil je het liever wat opvallender? Kies dan voor paars of donker fuchsia. Beide kleuren zijn opvallendere versies van het spectrum rood en staan knap bij donkere kleuren. Net omdat dit type overhemd wel iets opvallender is zijn dit meer hemden om te dragen in de vrije tijd.
 

Blauw of groen?

Geen trek in die kleuren overhemden? Geen nood: ook petrol blauw en smaragd groen doen het goed dit najaar. Beide kleuren zijn dan ook van hetzelfde type. Een donkere versie van de basiskleur met heel wat lagen en diepgang in. Petrol blauw is een zachte kleur die bij elke gelegenheid past en met heel wat kledingstukken gecombineerd kan worden. Smaragd groen is dan weer een kleur die prachtig kan zijn bij de juiste items en kleuren. Probeer echter niet om smaragd groen te combineren met eender wat. Het is een kleur voor durvers met stijlgevoel. Bent jij zo iemand? Iets makkelijker is om een wit heren overhemd te combineren met bijvoorbeeld een stropdas van een van deze trend kleuren.
HemdVoorHem kleding voor iedere man