De grootste modemissers van stijlvolle mannen

Modemissers

Mannen die overhemden dragen maken ook wel eens een modemisser. Aangezien jij al overhemden draagt, doe je al een boel goed. We zullen je daarom alle clichés over sokken en sandalen, en rugzakken besparen. Om te voorkomen dat je in de valkuilen trapt waar andere (modieuze) mannen je voorgingen, hebben we de belangrijkste modemissers voor je op een rij gezet.


Verkeerde pasvormen

De aller, allerbelangrijkste is de verkeerde pasvorm. Overhemden die te groot of te klein zijn, maken een slechte indruk. Of je hebt een kostuum gekocht dat toch te groot blijkt te zijn. Te grote kleren maken je visueel kleiner, te kleine kleren maken je visueel groter. Het is een simpele regel van contrasten. De juiste pasvorm zorgt dat je in proportie blijft. Als je een expert op het gebied van taillering bent, kan je zelfs de pasvorm gebruiken om bepaalde lichaamseigenschappen te verbeteren.


Te korte mouwen of broekspijpen

Omdat pasvorm zo belangrijk is, is dit een variatie op ons eerste punt. Redelijk veel mannen hebben niet de juiste mouwlengte. Of je draagt broeken met te lange pijpen. Dat is zonde, want de juiste lengte mouw en pijp is gemakkelijk te zien wanneer je kleding koopt. Een onjuiste lengte is net zo duidelijk zichtbaar voor anderen. Het creëert visueel onnatuurlijke verhoudingen, wat jouw outfit onrustig maakt. Een broek kan je overigens heel gemakkelijk laten innemen bij de kleermaker, en zelfs de mouwen van jouw colbert hebben soms wat ruimte.


Een overhemd dat niet gestreken is

Goed, je hebt een goede basis door een overhemd aan te trekken. Maar als dat overhemd vervolgens erg gekreukt is, doet dat direct weer af aan de winst die je behaalde. Strijk dus het liefst jouw overhemd, of beter nog: koop strijkvrije overhemden. Zo hoef je jouw overhemden nooit meer te strijken.


Verkeerd geknoopte stropdas

Een stropdas hoort tot aan je riem te komen, niet verder. Een te lange of te korte stropdas maakt een slordige indruk, en verstoort de balans in jouw outfit. Eigenlijk is ook dit weer een kwestie van pasvorm, maar dan van de das. Let er dus altijd goed op dat de stropdas de juiste lengte heeft.
HemdVoorHem kleding voor iedere man