De etiquette van de polo

De geschiedeins vertelt de etiquette

Als we het hebben over de geschiedenis van de polo, dan moeten we wel beginnen bij het begin. De polo is bedacht in het warme Frankrijk op een tennisbaan. Waar nu iedereen zweet absorberende sportkleding draagt, ging het er vroeger een stuk anders aan toe. Tennis werd namelijk gezien als een sport van de elite, en moest dan ook genoeg elegantie uitstralen. Daarom waren ze gekleed in een witte pantalon en een wit overhemd. Ja, je hoort het goed: een overhemd. Mannen stonden zich kapot te zweten in een overhemd! Zoals je misschien kan begrijpen, waren niet alle tennissers het daarmee eens. Eén van deze tennissers was René Lacoste. Zoals het bekende merk Lacoste al weg geeft, was zijn protest tegen het tennissen in een overhemd gehoord. En hij heeft er verandering in gebracht. Maar hij kon natuurlijk niet zomaar opdagen in het eerste shirt dat hij tegen kwam. Hij bedacht dat de polo een combinatie tussen een overhemd en een shirt moest zijn, een combinatie tussen elegantie en comfort. En toen, twaalf prototypes later, had hij de perfecte polo ontworpen. En dat is dezelfde polo die de meeste mannen nu nog dragen.
 

Vandaag de dag letten we niet meer zo op etiquette

Hoe zwaar het sommige mensen ook teleur stelt, etiquette is aan het verdwijnen. Of we het nu hebben over de etiquette van schoenen, hoeden of overhemden, het is allemaal weg aan het vagen. Daarom zie je ook steeds meer mannen in casual kleding rondlopen. Maar als je in plaats van dat T-shirt nou eens een poloshirt aan zou doen, dan zou het er gelijk al een stuk beter uitzien. Ook de mannen die in de zomer eigenlijk geen overhemd naar kantoor willen dragen vanwege de hitte, wordt het aangeraden een polo aan te doen. Dan zie je er nog steeds redelijk zakelijk uit, terwijl je je hartstikke casual voelt. Want polo’s zijn gemaakt om in te sporten, dus comfortabel zitten doen ze wel.
 

Polo’s bij HemdVoorHem.nl

Omdat er best veel vraag is naar polo’s zijn die ook natuurlijk volop te vinden bij HemdVoorHem.nl. Je kan kiezen uit verschillende merken, die allemaal verschillende dingen doen. Zo kan je natuurlijk voor een klassieke polo van Lacoste kiezen, als je deze graag naar kantoor wil dragen of als je juist van effen kleuren houdt. Maar als je voor een wat kleurrijker printje wil gaan dan zijn er ook nog merken als Casa Moda en OLYMP die, vooral in de zomer, veel leuke printjes uitbrengen. Die uiteraard ook bij ons verkrijgbaar zijn.
HemdVoorHem kleding voor iedere man